K prispievateľom kampane putuje CD Má vlast

Štátna filharmónia Košice v apríli nahrala ikonické dielo Bedřicha Smetanu. Na projekt prispievala verejnosť v prvej crowdfundingovej kampani košických filharmonikov. Tí podporovatelia, ktorí si zvolili ako odmenu CD Má vlast, ho dostanú v najbližších dňoch.

Prvý hmatateľný výsledok kampane

Koncert s názvom Má vlast odohrala Štátna filharmónia Košice (ŠFK) 18. apríla tohto roku v Dome umenia pod taktovkou Roberta Jindru. Z tohto večera vznikla nahrávka, ktorú plánovali filharmonici vydať na CD. Rozpočet už nestačil na kvalitný hudobný zážitok v podobe vinylu. V ŠFK sa preto zrodil nápad na jej prvú crowdfundingovú kampaň, ktorá by mohla byť cestou k limitovanej edícii dvojvinylu. Svojich poslucháčov a fanúšikov filharmonici pozvali k podpore kampane na platforme StartLab.sk. Kampaň ŠFK sa podarila!

Jej prvým hmatateľným výsledkom je CD Má vlast. ŠFK v piatok 6. septembra odoslala vyše tridsať obálok podporovateľom, ktorí si odklikli ako svoju odmenu CD s nahrávkou elektrizujúceho aprílového večera.

CD Má vlast si v prípade záujmu môžete zakúpiť vo vydavateľstve Pavlik Records, ktoré tento album vydalo.

Tešia sa na vinylovú limitku

Košickí filharmonici stále čakajú na to hlavné – vinyly Má vlast. Len čo zásielka doputuje do ŠFK, budú ich jej pracovníci distribuovať tým, ktorí sa od jari tešia na odmenu v podobe retro limitky. Po príchode vinylu chystá ŠFK aj jeho predstavenie verejnosti a najmä poďakovanie podporovateľom, bez ktorých by nevznikol. Takisto by nevznikol bez dirigenta Roberta Jindru, zvukového režiséra Rostislava Pavlíka, hudobného režiséra Martina Stupku a orchestra a tímu ŠFK. Všetkým patrí veľká vďaka.

ŠFK sa ospravedlňuje, že odmeny štedrým podporovateľom doputujú s oneskorením. Vyžiadala si ho dôkladná postprodukcia, odborné pripomienkovanie, finálny mastering a zdá sa, že aj silný optimizmus tímu ŠFK pri odhade niektorých lehôt.

Marián LEJAVA: Označenia „stará“ a „nová“ hudba neuznávam

Dirigent Marián Lejava povedie orchester Štátnej filharmónie Košice 7. novembra v Kunsthalle počas koncertu, ktorý bude križovatkou dvoch festivalov súčasnej hudby – Ars Nova a Melos-Étos. Priaznivci súčasného umenia sa tešia už teraz, skeptikov by mal jednoznačne navnadiť rozhovor s dirigentom večera. Slová „starý“, „nový“ a „súčasný“ si vyskloňujeme podľa vzoru Lejava.

Čitať viac »

ŠFK pozýva na slovensko-maďarský večer

V Štátnej filharmónii Košice (ŠFK) zaznejú Dohnányiho Symfonické minúty, Dolu Váhom od Alexandra Moyzesa aj Bartókov Koncert pre husle a orchester č. 1. Ten si návštevníci vypočujú v podaní sólistky Tanje Becker-Bender, ktorá v New Yorku študovala u žiaka samotného Bélu Bartóka. Koncert HUDBA/ ZENE pod taktovkou Zsolta Nagya sa začne vo štvrtok 24. októbra o 19:00 h v Dome umenia.

Čitať viac »

Podarilo sa! John Fiore či Radek Baborák vystúpia v košickej filke

Na pódium Štátnej filharmónie Košice (ŠFK) sa v 56. sezóne postavia viacerí umelci, ktorých mená skloňovali filharmonici intenzívne už niekoľko rokov. O kľúčových momentoch sezóny sme sa porozprávali s Luciou POTOKÁROVOU, generálnou riaditeľkou a dramaturgičkou ŠFK v jednej osobe. V rozhovore sa dozviete, že filka je tu pre hudobných laikov aj fajnšmekrov, alebo že pozvanie vystúpiť pod červeno-šedou kupolou pomyselne prijal aj samotný Modrofúz.

Čitať viac »

ŠFK otvorí sezónu v spoločnosti Dvořáka a Brucknera

Štátna filharmónia Košice (ŠFK) privíta v 56. sezóne poslucháčov Dvořákovým Koncertom pre violončelo a orchester h mol, v ktorom sa predstaví laureátka Queen Elisabeth Competition Stéphanie Huang. Prvýkrát v ŠFK odznie Symfónia č. 7 E dur Antona Brucknera, ku ktorej patrí aj výnimočný zvuk wagnerovských túb. Otvárací koncert sezóny s názvom DVOŘÁKOV KONCERT PRE VIOLONČELO pod taktovkou Aleksandara Markovića sa začne vo štvrtok 17. októbra o 19:00 v Dome umenia.

Čitať viac »

Menu

Vyhľadávanie

Vstupenková pokladŇa

Kontakt:
Dom umenia - Moyzesova 66, Košice
+421 905 073 123
(počas pokladničných hodín)
vstupenky(@)sfk.sk
Otváracie hodiny
PO-ŠT:  10:00 - 12:00 a 14:00 - 17:00
PI, SO, NE:  Zatvorené

Večerná pokladňa ŠFK je otvorená hodinu pred koncertom a predáva vstupenky iba na aktuálny večerný koncert.

Dom umenia

Adresa:
Moyzesova 66
040 01 Košice
e-mail: sfk(@)sfk.sk
Spojenie MHD:
Električky: 1, 2, 4, 5, 6, 7
Autobusy: 12, 15, 16, 71, 72
Google maps 


Štátna filharmónia Košice je štátna príspevková organizácia Ministerstva kultúry SR.

Privátna zóna:

Prihlásenie EXT                  Prihlásenie COL

Prihlásenie NAS                 Prihlásenie VMM

Newsletter:

Zadaním emailovej adresy vyjadrujem svoj súhlas so spracovaním osobných údajov za účelom zasielania noviniek emailom. Viac info.


Copyright Štátna filharmónia Košice © 2018. All Rights Reserved. Design by lenkine. Runs on Audience Toolkit.

Tento web používa cookies.  Viac informácií.

Nastavenia ochrany súkromia

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...